Cor en Ria van Tongeren

Campervakantie Andalusië.
15 t/m 22 oktober 2010.
 
Wij hebben genoten van onze week door Andalusië met de Hymer Exsis. Op het vliegveld van Madrid werden we opgehaald door een medewerker (heel erg fijn) en snel naar de ophaalplaats gebracht , na de nodige uitleg zijn we op pad gegaan.
We zijn eerst een stuk naar het zuiden gereden en hebben overnacht in Santa Elena. De volgende dag hebben we Cordoba bezocht, We vonden de Mezquita heel indrukwekkend. De dag erna ging de reis verder naar Sevilla, daar hebben we een biketour gedaan, ook een prima manier om een stad te verkennen.

Na Sevilla was de volgende stop El Puerto de Santa Maria, aan de westkust gelegen. Vanaf de camping naar het dorp gelopen, waar we bij de wijnbodega Osborne een rondleiding en een proeverij meegemaakt hebben. Vervolgens met de boot vanuit de haven van El Puerto overgestoken naar Cadiz, een mooie havenplaats met een bijzondere uitkijktoren voorzien van een camera obscura.

De dag erna hebben we een rit langs een deel van de  witte dorpen route gemaakt, onder andere Arcos en Grazalema, met als eindpunt Ronda. Natuurlijk in Ronda de kloof bekeken en de arena.
Vanuit Ronda ging de reis langs de kust,  nou ja, echt langs de kust kom je maar weinig. Gestopt bij het strand van Elviria, daarna weg van de kust, langs Mijas, met als eindpunt Granada.

Voor donderdag stond een bezoek aan het Alhambra gepland, we gaan met de bus, die stopt bijna voor de camping, Reina Isabel in La Zubia.
Het was een schitterende dag, met een uitgebreid bezoek aan het Alhambra en de wijk erom heen!

De laatste dag een hele mooie tocht terug naar Malaga gemaakt dwars door de bergen, via Motril en Nerja. Camper ingeleverd bij Frank en met de trein naar Malaga, het oude centrum.
Daar verbleven we de laatste nacht in Hotel Trébol, een nieuw, eenvoudig hotel, maar voorzien van alles wat je nodig hebt. Groot voordeel is, dat het in het oude centrum ligt.
Het is een hele gezellige, laatste avond geworden!
 
Cor en Ria van Tongeren