Our September holidays in a motorhome

This holidays story is in dutch. You may want to translate this message with google translator.

Aangekomen in Madrid werden we keurig afgehaald van het vliegveld en naar de camperverhuurder gebracht, waar we de papierwinkel doornamen en instructie kregen hoe de camper te behandelen en weer in te leveren op een vooraf afgesproken tijd en plaats.

Toledo was ons eerste reisdoel dit was niet zo’n grote afstand en we moesten ook nog inkopen doen, vanuit Nederland hadden we camping El Greco gereserveerd. Goede camping met uitstekende busverbinding naar Toledo. Toledo is een prachtige stad!

We hebben een gedeelte van de Don Quichotroute gereden met de bekende molens, toen het tijd werd om een camping op te zoeken kwamen we tot de ontdekking dat er in deze omgeving niet zo veel campings zijn en ook nog opgeheven en of gesloten al met al hebben we ongeveer 250km moeten rijden voordat we een camping hadden gevonden die open was. Dit probleem zijn we regelmatig tegen gekomen en hebben we onze route aangepast aan de campings die wel het hele jaar door open zijn.

Om een lang verhaal kort te maken een routebeschrijving:
Van Horcajo de los Montes (de camping waar we uiteindelijk terecht kwamen) naar Cáceres-mooi-Merida-Huelva (Puerta Umbria)- Sevilla, in Sevilla sloeg het weer om en van heel mooi werd het heel slecht met bakken regen, daardoor hebben we van de stad weinig gezien alleen de kathedraal.

Van Sevilla via Arcos de la Frontera naar Cadiz (mooi) langs de kust naar Tarifa, mooie stranden, Gibraltar, Ronda ,ook heel mooi, Cordoba, prachtig, Granada hier is het Alhambra een aanrader en ook het centrum met zijn kleine straatjes is zeer de moeite waard, onderweg in Andalusië kwamen we langs de witte dorpen die tegen de berghellingen lijken aangeplakt.

Door de Sierra Nevada naar Guadix en verder naar Cazorla in de Sierra de Cazorla ook hier onderweg prachtige landschappen en olijfbomen zover het oog reikt.

Van Cazorla naar Cuenca met de hangende huizen, bij de camping aan gekomen bleek deze net gesloten voor het winterseizoen maar we mochten er wel staan maar konden geen gebruik maken van de toiletgebouwen konden wel electrisch krijgen en hoefden daarvoor niets te betalen.

De laatste etappe was naar Aranjuez ongeveer 50 km ten zuiden van Madrid, hier is het zomerverblijf van de spaanse koningen, het paleis is te bezichtigen en is voor de liefhebbers zeer de moeite waard.

Camper aan de binnenkant gekuist en weer ingeleverd dit ging allemaal erg vlot en we werden weer keurig naar het vliegveld gebracht.
Al met al hebben we een prachtige reis gehad, veel gezien en behalve in Sevilla altijd prachtig weer. De camper heeft ons goed voldaan de rij eigeschappen en het comfort vonden wij uitstekend.

Met vriendelijke groet,
Grietje en Emmo Venema, 2 november 2012