Andalucia en autocaravana

(Esta entrada está disponible sólo en holandes. Puede usar el traductor de Google para ver el texto en Español)

Wij, Vincent  52 jaar en Esther 47 jaar zijn op 26 april met het vliegtuig naar Malaga vertrokken, om 10.00 uur kwamen aan op het vliegveld, we moesten naar het oude gedeelte van het vliegveld.
Frank van SpanjeCamper stond ons daar op te wachten met de Camper een mooie camper , de bedden waren opgemaakt, het zonnetje scheen, onze vakantie was al goed begonnen, na uitleg van Frank en een aantal leuke tips zijn we eerst boodschappen wezen doen in Malaga, daarna op weg naar Cordoba!

We hebben in 2 weken tijd heel veel gezien en veel gedaan, we kunnen helaas niet alles zien van Andalusië  maar wat we nu gezien hebben is absoluut de moeite waard, zoals Cadiz, Tarifa en Gibraltar heel bijzonder een rots in Spanje maar in  Engelse handen, compleet met Bobby”s en dubbeldekkers en Engels eten,  ze hebben daar Engelse ponden maar de euro daar hebben ze ook geen moeite mee.
Het wild kamperen, dat vonden wij moeilijker in Spanje dan in Frankrijk maar we hebben 3 keer wild gekampeerd.

De eerste keer in Carmona (Sevilla), het regende al 3 dagen en dan hebben wij niet veel zin om in de gietende regen het stadje te bekijken maar we hadden ook geen zin meer om verder te rijden, wij dus een sportpark of iets dergelijks opgezocht, we kwamen uit bij een sportcomplex, we hebben de camper op een plek gezet waar niemand last van ons had maar we hadden wel een schitterend uitzicht over het dal en het stadje. We hebben van niemand commentaar gehad alleen nieuwsgierige blikken.

De tweede keer gingen we op zoek naar een kasteel, het kasteel hebben we uiteindelijk gevonden maar het was een hotel geworden erg mooi om te zien maar ook daar mochten we niet overnachten, op de heen weg hadden wij langs de kant van de weg een grote “parkeerplek “gezien, de camper neergezet en de stoeltjes om te genieten van de laatste zonnestralen en de ondergaande zon .
Dit was echt een ‘Zwitserleven’ moment!

De derde keer was puur mazzel, we gingen naar het Parque national El Torcal een soort Spaanse Stonehenge, dit is echt de moeite waard als je van de natuur en een grillige wandeling houd.
We kwamen aan om 14.00 , we konden de camper nergens parkeren omdat de parkeer plaatsen erg weinig is voor zoveel bezoekers die er komen. Bij de slagbomen stond een Nederlander die er al enige jaren werkt, die vertelde dat als we geduld hadden tot 15.00 uur,de slagboom omhoog ging en dan kon je daar ‘s nachts overnachten.
Zo gezegd zo gedaan, het resultaat, een aantal wilde vossen gezien en steenbokken die met hun horens tegen elkaar aan waren rammen, hoog in de lucht enorme vogels( geen idee wat voor vogels dat waren) en schapen die op de randen van de stenen liepen,.
Zeer indrukwekkend allemaal..

Dit was voor ons de derde keer dat wij een camper hadden gehuurd maar we weten het nu zeker: een camper is ideaal als je lekker je eigen gang wil gaan en nergens aan vast wil zitten.

Ontzettend bedankt voor de mooie camper die compleet was uitgerust!

Vincent en Esther Maarse,
Werkhoven, Nederland
24 juni 2013