Camperreis Portugal en Spanje (midden Spanje – Portugal – Zuidwest Spanje)

Wij zijn de laatse 3 weken met onze dochter (5) en zoon (4) met een camper van Spanjecamper.nl van Madrid naar Malaga gegaan. Advies voor mensen die op Madrid vliegen. Zorg dat je vroeg in de ochtend aankomt zodat je de camper nog voor 14.00 meekrijgt. Anders moet je wachten tot 16.00 uur en zit je echt klem in de spits van Madrid. Camper was prima! Vakantie nog beter.

Even kort onze route:
Madrid-Toledo-Avila-Salamanca-Sao Martinho do Porto (Por)-Ericeira(Por)- Lissabon(Por)-Vila Nova de Milfontes(Por)-Zambueira do Mar(Por)-Albufeira(Por)-Tavira(Por)- Sevila- Chipiona-Jerez dela Frontera-La Barossa-Malaga.
We zijn weer helemaal verrast door de schoonheid van de Spaanse binnenlanden. Vorig jaar zijn we 3 weken door Andalusia getrokken en waren we ook al diep onder de indruk. Spanje heeft 2 gezichten. De in onze ogen compleet verknalde kustlijn aan de Middellandse Zee en het ongerepte, supermooie en rustige binnenland.
 
Deze keer waren de hoogtepunten de mooie oude steden als Toledo,Salamanca en Sevilla en de Andalusische Paardenrijschool in Jerez. Ook de Costa de la Luz en Playa la Barossa in het bijzonder een perfecte plek om met kinderen te zitten. Zoek wel een camping iets meer in het binnenland (Camping Roche is perfect) en je rijdt in 10 minuten naar het supermooie en verzorgde strand van Barossa.
 
Een camper is voor ons toch de perfecte manier van vervoer.Je gaat verder als je uitgekeken bent of als je het mooie weer achterna wil.  Onze kinderen vinden het vanaf dag 1 “ons huisje” . We hadden zelf een draagbaar dvd spelertje mee voor de kids als we rijden en dit kan ik iedereen aanraden.

De camper van Spanjecamper reed als een luxe wagen en je hebt niet een moment het idee dat je 7,5 meter achter je hebt hangen. Op een aantal plaatsen wild gekampeerd en als we aan een verfrissende douche toe waren bij een camping. In deze tijd waren de nachten in Midden Spanje wel erg fris maar overdag toch nog een acceptabele 23 graden. Zuiden van Spanje was top qua temperatuur (nog 26 graden op het strand).

Vorig jaar hadden we onze camper ergens anders gehuurd. Spanjecamper heeft ons aangenaam verrast. Goede service! Goed bereikbaar en een perfecte camper. Als we weer een trip gaan maken dan zeker via Spanjecamper.

Bart Roemers – Jislum