Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een selectie van veelgestelde vragen over het huren van een camper. 

Klik op de vraag om het antwoord te tonen.
Staat u vraag er nog niet bij, stuur ons dan een e-mail

Vragen over de voorbereiding

Welke camper past het beste bij mij? 

Op campers vindt u een korte beschrijving van iedere camper. Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij de volgende indelingen samengesteld:

Buscamper – Groep A, voor wie het liefst een busje wil huren en veel kilometers wil maken

Compact – Hieronder vallen de groepen B / C / D en E. Alle modellen zijn semi-integrale camper dus lager dan de Alkoof campers.

Alkoof – zeer ruime alkoof campers, geschikt voor 6 tot 7 personen zie ook Groep F, G en H. Een alkoof camper is te herkennen aan de ”bult” boven de cabine. Ideaal voor grote gezinnen.

Moet ik een speciaal rijbewijs hebben?

Een rijbewijs B is voldoende voor het besturen van de camper. De bestuurder dient wel 26 jaar te zijn op de datum van de aanvang van de huur.

Is het moeilijk rijden met een camper? 

Het is een misverstand dat veel mensen denken dat het moeilijk rijden is met een camper! Onze campers rijden eigenlijk niet veel anders dan een gewone auto en hebben het voordeel dat u door de hoge zitpositie een beter zicht heeft op de weg en de omgeving. 

Waarom Carado (made by Hymer)? 

Onze ervaring met campers is van dien aard dat we besloten hebben om campers van het Duitse tmerk Carado te verhuren. De buscampers zijn van Weinsberg.

Wat is er bij de prijs inbegrepen? 

  • transfer van de luchthaven / hotel / treinstation Madrid of Malaga indien beschikbaar en vanaf 7 dagen. Voor kortere huurperiodes op aanvraag.
  • onbeperkte kilometers (vanaf 7 dagen in alle seizoenen)
  • all-risk verzekering met eigen risico van 700 euro.
  • 24 uur assistentie onderweg met Europa dekking (Spanje, Portugal en Marokko)
  • onderhoud van de camper (olie, filters etc.)
  • Nederlandstalige gebruikaanwijzing en campinggids

Hoe is de camper verzekerd? 

Alle campers zijn allrisk verzekerd met een eigen risico van 700 euro. Bovendien zijn alle campers voorzien van een Spaans kenteken en er is aan alle wettelijke verplichtingen voldaan. Het is belangrijk te weten dat u een overeenkomst aangaat met een camperverhuur-bedrijf dat aan alle wettelijke verplichtingen en eisen voldoet.  

Hoe kan ik het beste reserveren?

Reserveren is eenvoudig. Volg de volgende stappen:

  1. Kies de camper die bij u past
  2. Ga naar reserveringen en vul het aanvraagformulier in. Dit is nog geen boeking, u vraagt in feite aan ons of de camper beschikbaar is.
  3. Indien beschikbaar ontvangt u een vrijblijvende all-in prijsopgave.
  4. Na ontvangst van de bevestiging kunt u de definitieve boeking maken door ons een mail te sturen of ons te bellen. Betaling kunt u online regelen of via een bankovermaking.

Wat moet ik meenemen?

De campers zijn van alle gemakken voorzien, keuken, koelkast, doucheruimte, goede bedden, zitgedeelte, radio/cd, verwarming, kastruimte etc. Wij adviseren u om het beddengoed en keukengerei pakket te kiezen. Vrijwel alle campers hebben een grote afsluitbare bergruimte (garage) om uw koffers en andere spullen op te bergen. 

Waar haal ik de camper op?

Afhalen en inleveren vindt plaats op ons bedrijf tenzij anders overeengekomen. Komt u met een vlucht dan kunt u op de reserveringsformulier (of via e-mail of telefonisch, op aanvraag) aangeven of u de camper b.v. op het vliegveld in ontvangst wil nemen (buiten openingstijden is dit op aanvraag). Ter plekke krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking van de camper zodat u goed voorbereid op pad gaat. De instructies staan ook op schrift in het Nederlands zodat u ze ook later door kunt lezen. Het is mogelijk om de camper op een andere plaats dan Madrid of Malaga op te halen. Deze mogelijkheid is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. In enkele gevallen kan het zijn dat de door u gevraagde camper niet in Madrid (of Malaga) beschikbaar is, maar wel in Malaga (of Madrid). In dat geval zijn wij genoodzaakt om de extra transferkosten van het brengen van de camper in rekening te brengen. Mocht er sprake zijn van deze kosten dan zullen wij die u uiteraard vooraf in de prijsopgave melden d.w.z. nog voor u beslist akkoord te gaan met de camperhuur. 

Wat is de beste reistijd?

Dit hangt af van uw reisplan. Zuid-Spanje en Portugal met ook in de winter zachte temperaturen en veel zon komen het hele jaar door in aanmerking.
Voor het noorden van Spanje en Portugal bevelen wij het voor -en najaar aan. 
Voor Marokko bevelen wij het voor -en najaar aan, vanwege de hoge temperaturen in de zomer. 
Voor meer informatie, vraag het ons!

Kunnen wij onze fietsen meenemen?

Uiteraard kan dat. In de meeste modellen kunt de fietsen kunt u ook opbergen in de afsluitbare garage of achterop de fietsdrager. Indien u zelf geen fietsen meeneemt dan kunt u ze ook huren. Dit kan bij de reservering te worden opgegeven.

Mag ik ook buiten Spanje reizen?

U kunt met uw camper door alle landen van de Europese Unie rijden. U kunt dus b.v. uw camper ophalen in Malaga en een rondreis door Spanje en Portugal maken. Indien u de oversteek naar Marokko wil maken, dan is dat mogelijk. U dient dit echter van te voren aan ons door te geven, i.v.m. een aanvullende verzekering en reisdocumenten.

Welke route?

Ja, daar sta je dan met uw camper in Malaga of Madrid. En nu? Veel van onze klanten hebben al een idee van wat ze willen zien. Toch wordt ons veel gevraagd naar mooie routes en reistips. We hebben daarom het onderdeel routes en reistips opgenomen, zodat u vooraf de nodige inspiratie op kunt doen als leidraad voor uw fly&drive. En verder is natuurlijk het mooiste van camperreizen dat u altijd zelf bepaald hoe de route loopt. Heeft u onderweg een leuke ervaring opgedaan, mail het ons!

 

Vragen voor onderweg 

Hoe zit het met stroom?

Alle campers zijn ontworpen om onafhankelijk van stroom te functioneren. Bij normaal stroomgebruik zelfs tot 3 dagen zonder bijlading. De boordaccu’s laden tijdens het rijden weer op. Het is om deze reden dus niet noodzakelijk om op een camping te overnachten. Indien u wel op een camping overnacht of u rijdt van camping naar camping dat is het goed om te weten dat de meeste campings in Spanje over uitgebreide faciliteiten beschikken, zoals zwembaden, stroomaansluiting, wasmachines, supermarkt, entertainment etc.

Is de camper goed geïsoleerd tegen warmte en kou?

De temperaturen in Spanje kunnen erg oplopen, maar de avonden kunnen behoorlijk koel zijn. Het is goed om te weten dat de campers een goede isolatie hebben. Deze isolatie zorgt voor een gezond leefklimaat in de camper.

Werkt mijn GPS-navigatiesyteem in Spanje en Portugal?

U kunt met GPS navigatie rijden, dat u optioneel bij ons kunt huren. Indien u zelf een GPS systeem met Europa kaart heeft dan kunt u deze ook gebruiken tijdens uw reis.

Zit uw vraag er niet bij, stuur ons dan een e-mail