Rob en Netty van Zijll

Op 27 november jl kwamen we op een regenachtige zaterdag in Malaga aan, zoals afgesproken stond Frank ons daar ergens in de buurt op te wachten. 

Helaas was de camper, die wij dachten te krijgen, die dag met schade terug gebracht dus kregen we een andere maar wel een grotere, helaas wel met een alkoofbed. Gelukkig viel dat later wel mee. 

Omdat het voor ons de 1e keer was dat we met een camper op pad gingen moesten we wel even wennen. Voor mij was het de ook de 1e keer in Andalusie, de geijkte plaatsen stonden dan ook voorgeprogrammeerd. Als eerste zijn we naar Granada gereden om het Alhambra te bezoeken. We hadden een camping in de buurt uitgezocht, Reina Isabel in la Zubia, waar vandaan we met de bus het Alhambra konden bezoeken.

Na twee nachten daar te hebben overnacht zijn we naar Sevilla gereden, rustige weg en met de camper is dat genieten.

In Sevilla hebben we op een camperplek in Gelves gestaan, Gelves is eenklein plaatsje dicht tegen Sevilla aan, de camperplek ligt op een jachthaven, erg leuk en veilig achter het hek. 

Ook Sevilla moesten we na 2 nachten weer verlaten, erg jammer maar Ronda moest ook bezocht worden, en is ook echt de moeite waard. In Ronda stonden we ook op een erg rustige camping “El Sur”. Hier vandaan kan je lopend naar Ronda. 

Nu werd het tijd om de kust te bezoeken, Tarifa stond op het plan. Tarifa is het meest zuidelijke stukje van Europa, we hadden het geluk dat het helder weer was, we konden zo de kookpotten van Afrika zien. De camping heette Rio Jara en is net zoals de vorige prima. 

Helaas was het eind van onze trip in zicht, nog één overnachting in Fuengirola en dan weer terug naar Malaga, waar ons vliegtuig wachtte (dachten we).

Deze camping (Cabopino) is groot en staat vol met campers en caravans van mensen die niet van plan zijn om daar mee te rijden, althans niet voor dat het in dit gedeelte van Europa weer zonnig weer is. 

Zoals al eerder gezegd, de trip was ten einde, restte ons nog de camper aan kant te ruimen en aan Frank te overhandigen. Dit gebeurde toch wel met een wat weemoedig gevoel, het camperen was ons zeker bevallen, zeker in Andalusie.

Prima camper en dito afhandeling door de Fa. SpanjeCamper.

 

16 dec. 2010

Rob en Netty van Zijll

Berkhout